Click on the flag for English version

 
Back to Index
Yamacatos katteri har specialiserat sig på uppfödning av perser i färgerna Shaded silver, golden och chinchilla sedan 1977, men haft perser - en blå hane, sedan 1972. Jag har alltid tyckt att de eleganta silverperserna behövt lite bättre tyngd och typ för att motsvara standarden och har därför parat in solida perser av toppkvalitet flera gånger. Sedan 1984 har de grönögda varianterna samma standard som övriga perser vad gäller grundtypen. Många av mina linjer har solidkorsningar i stamtavlan, men jag har också sk renavlade katter. De senaste åren har jag minskat ner katteriet, men behållt mina toppkatter. Jag har alltid ansett att mina katter måste ha ett bra temperament med personlighet och de får inte förlora den typiska looken hos chinchillan.

Katterna är FIV- och FeLV-testade och negativa sedan många år, med årliga tester. Alla nyinköp testas. De flesta är testade för PKD med DNA-teknik, övriga kommer att testas senare, även de som tidigare testats med ultraljud.

Jag säljer inte mina katter som utekatter eller till katterier med burar!

Vi bor en mil NO om Norrtälje sedan okt 2009.,

Vägbeskrivning hittar du på sidan Kontakt.
Se nya bilder från gården Berga

Du är välkommen efter avtal om tid.

Jag säljer mina katter med skrivet kontrakt och 10 dagars öppet köp. Kattungarna är lägst 12 veckor vid leveransen, veterinärbesiktigade och vaccinerade enligt reglerna, samt avmaskade.

Så småningom kommer jag att utöka sidan Oldies, så att intresserade ev kan hitta gamla katter långt bak i stamtavlan. Du får gärna ladda ner stamtavlor och bilder, utom de som är märkta med ©. Om du vill publicera mina bilder eller artiklar, måste du ha tillstånd av mig först och jag hoppas att du respekterar det. Du får gärna hänvisa till mina länkar.

Välkommen att titta in, hoppas att du gillar mina katter!
Läs senare Yamacatos uppfödarintervju (inte klar ännu).
Under tiden kan du kolla in en förkortad version här.


Om mig - lite värdelöst vetande - på kul !



Oktober 2009 flyttade vi till en gård utanför Norrtälje. Det tar ca 1 tim till Stockholm och
1 tim till Arlanda.


#

Kapten Baltzar von Dahlheim, räddade Stockholm från att intas av ryssarna vid Slaget vid Stäket vid samma tid.
Se länkar om stadsvandringar i Stockholm. http://www.stadsvandringar.se/staket.html

Se fler bilder next Artiklar